Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

pühapäev, 11. veebruar 2024

Iseseisvuspäeva aktus 17.02.2024

 Eesti Iseseisvuspäeva pidulik aktus Turu Ülikoolis

ühendab Eesti diplomaadid ja Eesti kultuuri sõbrad


Iseseisvuspäeva aktuse peaesinejaks on üleilmse eestluse diplomaatiline eriesindaja, Marin Mõttus (Ambassador at Large for the Global Estonian Diaspora).


Peoprogrammis on Migratsiooni instituudi tervitus, Turus töötav instituut tähistab sel aastal oma 50. juubelit.  VTT, dotsent Saara Pellander peab lühikese juubeliettekande, käsitledes Eesti ja Soome vahelist rändeliikumist ning selle uurimist.


Ürituse avab Eesti suursaatkonna esindajana konsul Peeter Püvi ja lõppsõnad ütleb Turu Eesti keskuse esimees Jouni Elomaa. Samuti on Eesti keskuse jaoks tänavu juubeliaasta, kuna ühing tähistab oma 30. aastapäeva.


Üritusel saavad osalejad ka vahetada mõtteid endise peakonsuliga. Liina Viies töötab praegu maailma eesti diasporaadi nõunikuna. Ta siirdus sellele ametikohale Eesti Iisraeli suursaatkonnast. Üritusel osalevad ka Eesti kultuuriministeeriumi ja Eesti kultuuririkkuse aasta 2024 esindajad Anne-Ly Reimaa ja Alena Stadnik.


Üritust korraldavad juba traditsiooniliselt koostöös Turu Ülikool, Turu Ülikooli Sihtasutus, Turu Tuglase Selts, Turu Eesti keskus ja Eesti aukonsulaat Turus. Üritus toob laupäeval, 17. veebruaril kell 14 kokku kutsega külalised Turu ülikooli Publicum majas. Muusika eest vastutab Dagmar Õunap.


Turu Eesti keskus peab pidu lisaks ka 24.02.2024 

Iseseisvuspäeva puhul tullakse kokku Turu Raamatukogu silla juures. Turu linn valgustab armastatud Aurajõe silla pidulikult sini-must-valge värvides kell 18.30-19.30.