Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

neljapäev, 22. aprill 2021

Urmas Sisask Turu Eesti keskuse püsiliikmeks

Turu Eesti keskusel on rõõmus teadaanne: meil on suur au esitleda seltsi uut püsiliiget.

Turu Eesti keskuse juhatus on märtsikuu koosolekul otsustanud üksmeelselt kutsuda maailmakuulsa helilooja Urmas Sisaski seltsi püsiliikmeks. Hetkel Eestis, Jänedal elav helilooja elas pikalt Turus ja oli väga aktiivne seltsi liige. Ta asutas Turus oma koori ja esines mitmetel kontsertidel. Muusikalisele tegevusele lisaks osales Urmas Sisask paljudel Eestlaste Klubi üritustel. Urmase valmistatud suussulav sült troonis tihti ürituste toidulauda.


Olles aktiivne kogukonna liige Turus, jõudis ta anda kontserte nii Saksamaal, Jaapanis ja loomulikult ka Eestis ning luua samal ajal rahvusvahelisi tellimustöid.


Erilist inspiratsiooni ammutas helilooja Halineni kose juurest ja Aura jõe kallastelt. Inspiratsioonirännakul õnnestus tal näha kose kohal ka virmalisi. Igapäevased jalutuskäigud suundusid mööda jõekallast Turu Toomkirikuni. Toomkiriku ümbrus kõnetas teda aga niivõrd, et sündis heliteos kiriku ajaloost, rõhutades eriti selle keskaegset ajajärku. Urmas Sisaski oratoorium Dom, oopus 159, tuli esmaesitlusele Turu toomkirikus aastal 2018. Oratoorium oli kingituseks Eesti 100. juubeliks kõigilt, kes projektis kaasa aitasid, ja samuti ka Turu linna poolt.


Püsiliikme staatus on ühtlasi kingitus Urmas Sisaskile Eesti keskuse poolt 60. hällipäevaks.



Urmas Sisask Turu toomkiriku juures 2021