Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

neljapäev, 5. märts 2020

Tegevust jätkub!

Turu Eestlaste Klubi alustab hooaega uute kevadiste tegemistega. Tulekul on tegevust nii täiskasvanutele kui ka lastele. Samuti kevadel algamas uus tore projekt, mille kaudu saame olla abiks tööotsijatele. Kohtumiseni üritustel! NB! Jälgi teavitusi, vaatame kuidas kevadine olukord on! Korraldajana jälgime üldist olukorda ja ametnikute soovitusi.

***


NB! Jääb ära! 18.03, kolmapäeval kell 18.30-20.30 Lauamängude õhtuVeedame heatujuliselt ühiselt aega, mängime lauamänge ning naudime toredat õhtut mõnusas seltskonnas. Kui Sul on kodus mõni lauamäng, kuid puuduvad mängukaaslased, siis haara mängud kaasa ja tule meiega mängima.Saame kokku Eesti keskuses!

https://www.facebook.com/events/221239332362925/   

NB! Jääb ära! 20.03.2020 Reedel kell 18.00-21.00 Kevad naiste südamesMeil on rõõm teid kaunitare tervitada kevade alguse puhul! Veedame koos ühe ütlemata meeleoluka õhtu Eesti keskuses. Meisterdame ühiselt võileivatortti ning kuulame viimaseid trende köögi poolepealt. Tutvume fantastiliste lilleliste kaunistustega, mida saad juba piiluda aadressil: https://edelweiss.fi/ Kui ka Sinul on midagi toredat, mida teistele esitleda, siis anna meile aegsasti teada.
Osalemistasu on 5€, mis katab võileivatordi toorained.Registreerimine FB kaudu:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyFt8E6TxY-zBlKJGz7h7_nOEULS0MXee9HQPWoMQeAJCbiQ/viewform 

********


NB! Jääb ära! 26.03.2020 Infopäev töötajate õigustest Soomes- lähme koosMõeldud kõigile kes soovivad saada infot töölepingu, palga, tööturvalisuse ja maksete (vero) kohta. Probleemid tööl?  Kuidas otsida teavet ja abi?Infotunni järel võimalus küsida nõuandeid otse asjatundjatelt.Saame kokku TE-Toimisto maja peasissepääsu ees, aadressil Itsenäisyydenaukio 2, Turku kell 16:45 Infotund toimub lihtsas ja selges soome keeles.Sissepääs tasuta. Pakutakse suupisteid.


********


NB! Jälgi teavitusi, vaatame kuidas olukord on! 05.04.2020 kell 14.30 – 18.00Kõik suured ja väikesed!!!Olete väga oodatud veetma kevadist päeva koos meiega Manilla Köysisalis. Hakkame koos värvima lihavõttemune ja meisterdama kaunistusi.Anna meile aegsasti teada oma tulekust, et teaksime varuda materjale.

https://www.facebook.com/events/724826638053717/   

********


NB! Jälgi teavitusi, vaatame kuidas olukord on! 5.05.2020 Teisipäeval kell 19.00-22.00 Tarmon talos komöödiateater naljakava "Igalühel neli nägu"
Uksed avatakse kell 18:15
Eelmüük broneeringuga kuni 31.3.2020 Eesti keskusesPileti hind Eestlaste klubi liikmetele eelmüügist broneeringuga 25€  Pileti hind mitte liikmetele eelmüügist broneeringuga 29€Samal päeval kohapealt ostes ilma broneeringuta 32€Piletite müük toimub vaid SULARAHAS.
Broneeringud lingi kaudu:Broneering   



„IGÜHEL NELI NÄGU“ 
See etendus koosneb 17 lõbusast loost, kus lihtsad inimesed räägivad lihtsas keeles, aga ikka puhast tõtt, muidugi läbi huumoriprisma. Henrik Normann (Mati): „Kui sa tahad noor ja sale välja näha, siis hoia ennast vanade ja paksude lähedale.“ Kaili Närep (Pirjo): „Naistel valutab pea kahel põhjusel: kui tahtmine on, aga meest ei ole; või kui mees on, aga tahtmist ei ole…“Tarvo Krall (Arvi): „Eks see ole muidugi kahe otsaga asi – joomine ja suitsetamine on kahjulikud, aga tervelt oleks ka kuidagi nõme surra.“ Eva Püssa (Sille): „Kui teie mees on loll, siis olete ainult ise süüdi, et see loll just teie mees on.“ Mati: „Ära kunagi hakka naisega vaidlema, kui ta on väsinud, ja eriti veel siis, kui ta on välja puhanud.“ Pirjo: „Parim kingitus on ikkagi raha – kõik muud asjad on liiga kallid.“ Arvi: „Kui nägu on hinge peegel, siis tagumik on hinge tahavaatepeegel.“Sille: „Mida rohkem inimesed teineteisele närvidele käivad, seda lähedasemaks nad muutuvad.“

NB!Ka sügiseks on meil suured ja soojad plaanid! Tulekul Andres Dvinjaninovi monoetendus "Vanuse 50 varjundit"
Märki juba endale kalendrisse 17.10.2020


*********


LASTELE:
Kuna sel aastal on lumega nigelad lood siis, et vastlaliug laskmata ei jääks, läheme lastega vastlaliugu laskma juba sel laupäeval, 07.03.2020 siseruumidesse Leo mängumaale. Koguneme rühmana Leo sissepääsu juures kell 10.00. Kui sooviksite ühineda, siis palun eelnevalt kindlasti registreerida kirjutades meile facebooki või meilile: virokeskus@gmail.com  


Jälgi infot facebookis Turu Eestlaste klubi lehel, sest kõike muud põnevat on veel tulemas: Kirbuturg Brinkkala sisehoovis, ühiskülastus Zoolandiasse, Jüriöö jooks, "Teeme ära-Siivouspäivä"23.5.2020  jne:

https://www.facebook.com/eestlasteleturus/