Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

esmaspäev, 30. märts 2020

Nõuandeid ja abi Turus

Teade Monitori Infopunktist!
Turu linn otsustas siiski Skanssis Monitori Infopunkti lahti jätta. Et kaitsta Infopunkti töötajaid ja ka abivajajaid viiruse leviku eest, abistame teid ainult eelregistreerimisel.
Registreerida saab aadressil:
virokeskus@gmail.com

Palun märkida meilile oma nimi, telefoni number ja millist abi vajate. Seejärel võtame ise teiega ühendust ja lepime kokku täpse kohtumise kellaaja. 
Vastuvõtt toimub nagu ikka neljapäeviti kell 15-18. 
Praegu on siis võimalus registreerida neljapäevaks (02.04). Olge terved!
****
Turu linn korraldab abivajajatele toiduabi
Kuna paljud Turu toiduabi jagajad on nüüd suletud, pakuvad abikätt Turu linn ja “Operatsioon toidukott”. Eriolukorra ajal viiakse koduuksele toiduabi väikese sissetulekuga inimestele.
Esmaspäevast 30.3. saavad toidupuuduses Turu elanikud helistada tööpäeviti kella 9–15 telefonil 02 262 6164. Telefonis peab teatama, et vajate toiduabi-kotti Turus ja valmis andma oma kontaktandmed toidu kohale toimetamiseks.

Toiduabi sisaldab ületootmise toidukotte, mille sisu ei saa mõjutada. Toidukott toimetatakse abivajajale võimalikult kiiresti, kuid mitte varem kui järgmisel päeval pärast ühenduse võtmist.
Teenuse võimaliku ülekoormuse korral peate võib-olla kauem ootama. Kotte toimetatakse kohale tööpäeviti kella 12–17 vahemikus. Üksikasjalikumalt kottide kohaletoimetamise aegadesse ei saa soove esitada. Toidukotid toimetatakse saaja kodu välisukse juurde. Üle toodetavat toittu jagatakse seni, kuni seda on jätkub. 
Teenuse numbriga tuleb ühendust võtta ainult siis, kui ületoodetava toidukoti jaoks on reaalne vajadus, et pakkuda igale abivajajale piisavalt toitu.