Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

teisipäev, 21. oktoober 2014

Kartulitrükk Kurala külamäel

Reedel, 17. oktoobril külastasime viie perega Turu külje all asuvat Kurala külamäge (Kuralan Kylämäki), mis on 1940.-1950. aastate maamiljööd säilitav vabahõhumuuseum.

Hea mõte tekkis üleöö ja viie pere peale oli inimesi kokku 16. Külaskäik oli eeskätt mõeldud koolivaheaega pidavatele lastele, kes õppisid värvitrükki kartulitega ja olid kogemuse üle väga rõõmsad.

Praktikas tähendas see kartulitest templite kastmist värvi sisse ja jälje surumist kangale. Trükiseks vormub selline jälg pärast seda, kui see kuuma triikrauaga üle pressida. Ehk peaaegu nagu Peterson “Kevades” ütles: “Kasta hanesulg piima sisse, kirjuta paar sõna valgele paberile, lase kuuma triikrauaga üle, küll sa siis näed!”

Õuetegevustest tegid lapsed tutvust taluloomadega ja mängisid aardejahti. Ka igasugused sõiduriistad pakkusid palju avastamisrõõmu. Muide, samas toimub 13. detsembril ka eestlaste klubi jõuluõhtu. Selle kohta infot peatselt!

Lisainfot Kurala külamäe kohta leiad aadressilt http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuralan_Kylämäki

Sel nädalal mängime laupäeval kell 15.00 Kupittaa spordihallis bowlingut ja pühapäeval kell 14.00 koguneme perekohvikuks taas Hövelisse, kus lastel jätkub keeramika õpituba glasuurimisega (materjalitasu 5 eurot) ja vanematel on võimalus õues mängida disc-golfi (NB! Kettad tuleb ise kaasa võtta).