Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

reede, 27. august 2021

Veebiküsitlus välismaal elavatele eestlastele

Eesti riik on ellu kutsunud suuremahulise uuringu, mille eesmärgiks on uurida Eesti väliskogukondi. Uuringu eestvedajad on Välisministeerium, Siseministeerium ja Kultuurministeerium ning uuringu korraldajaks on Balti Uuringute Instituut koostöös Rakendusliku Antropoloogia Keskusega. Uuringu raames oleme käivitanud ulatusliku veebiküsitluse, mille osas palume ka Teie abi! 


Küsitluse eesmärgiks on paremini mõista, milline näeb välja Eestist pärit või Eesti riigiga seotud inimeste elu väljaspool Eestit – millised on nende soovid ja ootused Eesti riigi ja selle arengu osas, mis on nende elus hästi või mis vajab parandamist ja tuge, millisel moel tarbitakse Eesti meediat ja kultuuri või kasutatakse keelt ning millised on inimeste tulevikuplaanid seoses Eestiga. Uuringu tulemusi kasutatakse Eesti väliskogukonnale paremate teenuste ja toe väljatöötamiseks.

Oleksime väga tänulikud, kui saaksite jagada informatsiooni meie küsitlusest ka Teie organisatsiooni, seltsi või võrgustiku siseselt ja oma liikmete hulgas. Selleks palume neile edastada allolev veebilink. 

✅ Veebiküsitluse link:
 https://s-45d58e-i.sgizmo.eu/s3/i-DMxmBJcvxL1ZFDA1l-201135/

Ootame küsitlusele vastama kõiki inimesi, kes on Eestis sündinud ja seejärel Eestist mujale elama kolinud. Lisaks ootame küsitluses osalema väljaspool Eestit sündinuid, kes suhestuvad jätkuvalt ühel või teisel moel Eestiga, näiteks olles Eesti kodakondsusega, eestlastest vanemate või vanavanematega.

Küsimustiku täitmine võtab aega ligikaudu 15-25 minutit. Kõikide küsitluses osalejate vahel loositakse välja mitmeid auhindu, mis on täpsemalt välja toodud küsitluse lõpus (Amazon, Netflix, Spotify, Lingvist jm kinkekaardid). Küsitlus jääb avatuks 15. septembrini 2021