Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

reede, 1. jaanuar 2021

Uus aukonsul Turus

 Turu uus aukonsul on Andrus Junolainen. Palju õnne aunimetuse puhul! Ja suured tänud 20 a töö eest professor, rektor emeritus Keijo Virtanen.

***

Uueks Eesti aukonsuliks Turus ja Päris-Soome maakonnas on alates 1.01.2021 R&M Ship Technologies Finland Oy:n tegevjuht Andrus Junolainen.

-Minu eesmärk on edendada Soome-Eesti vaheliselt koostööd, eriti ettevõtete jaoks. Loomulikult ootan suure innustusega ka kõikide Eesti huvilistega tutvumist.

Usun, et aukonsulina saan edendada laia valikut mitmekülgseid tegevusvaldkondi, mis tulevad kasuks nii Turu piirkonnale kui ka sidemetele Eestiga, ütleb Junolainen

-Pean ääretult tähtsaks ka, et Edela-Soomes elavatele ja viibivatele Eesti kodanikele säiliks aukonsulaadi teenused.

 

Eelmise aasta lõpuni on autööd teinud Turu Ülikooli emeriitrektor, professor Keijo Virtanen, kes on aukonsulina olnud 20 aastat (alates aastast 2001). Virtanen on esimene Eesti aukonsul Turus. Oma ametikohal on Ta erilise pühendumusega edendanud Turu- ja Tartu Ülikoolide vahelise koostöö suhteid ja laiendanud ulatuslikult kultuurikontakte.

Turu aukonsul jagab Soome riigis kõige aktiivsemalt Eesti kodanike passe ja isikutunnistusi. Nii mõnelgi aastal on Teda nimetatud kõige aktiivsemaks Eesti aukonsuliks terves maailmas.

Aukonsulaadina tegutseva Turu Eesti keskuse kontori kaudu on jagatud passe ja isikutunnistusi 600-800 igal aastal.

Samaaegselt on aukonsulaadis pakutud eestikeelset abi ja nõustamist nii dokumentide taotlemises kui ka laiemalt erinevates Soomes elavaid eestlasi puudutavates küsimustes.

 

*******



Kes on aukonsul?
Eesti Vabariigi aukonsulid esindavad Eesti huve maailmas. Aukonsulite näol on tegemist asukohariigi lugupeetud ja kõrgel ühiskondlikul positsioonil olevate isikutega, kelle esmaseks funktsiooniks on konsulaarteenuste ja konsulaarabi osutamine Eesti kodanikele välismaal. Samas on tegemist isikutega, kes oma teadmiste ja oskustega edendavad Eesti ja oma asukohariigi vahelisi suhteid nii äris, kultuuris, hariduses kui ka muudes elutähtsates valdkondades. Aukonsulid tegutsevad kindlas konsulaarpiirkonnas, mis määratakse asukohariigi nõusolekul Eesti Vabariigi välisministri poolt ning nende pädevus tuleneb konsulaarseadusest.



Keijo Virtanen ja Andrus Junolainen Brinkkalan pihassa 29.12.2020