Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

kolmapäev, 18. november 2020

Kutse 28.11.2020

 Hea eestluse hoidja välismaal!

 

KUTSE

 


 

28. novembril oled oodatud meiega virtuaalselt tähistama VÄE ehk Välis-Eesti päeva, mille otseülekanne toimub Vabamu muuseumist.
Sel aastal on ürituse programmi fookuses rahvuskaaslaste kogukonnad videopildis. Üritust korraldab rahvastikuminister koostöös Vabamu ja Ülemaailmse Eesti Noortevõrgustikuga.
VÄE päeval on võimalus näha esimesi kaadreid filmikogust, mille täiendamise aktsioon on hetkel käimas. Kogume 8 mm filmilindile talletatud kaadreid Välis-Eesti kogukonna kokkusaamistest, sünnipäevadest, pulmadest või muudest tähtsatest sündmustest, mis ilmestaksid, kuidas hoiti okupatsiooni ajal Välis-Eesti ringkondades elus Eesti traditsioone ja kultuuri. Sellega seoses julgustame kõiki väliseestlasi otsima välja oma filmikogud, et jagada digiteeritud kujul oma 8 mm ja Super8 filmilindile jäädvustatud kaadreid! Valik kogutud kaadritest tuuakse ETV2 vaatajani saatesarjas „8 mm ELU“ ning talletatakse Vabamu kogudesse. Uuri täpsemalt siit.  
 
VÄE päeval toimuvad otselülitused Välis-Eesti kogukondadesse ning toimub ühislaulmine.
 
Kava
Kellaajad Eesti aja järgi.
18.00 Virtuaalne kogunemine, lülitused Välis-Eesti kogukondadesse. Õhtujuht on Martin Tulit. Tervitussõnad rahvastikuminister Riina Solmanilt, Vabamu tegevdirektor Keiu Telvelt ja Ülemaailmse Eesti Noortevõrgustiku esindajatelt.
18.20 Otselülitused kogukondadesse koos videomeenutustega.
19.15 Kontsert: Duo Ruut ja ühislaulmine.
19.45 Lõppsõnad.
 
Registreerimine: pane end üritusele kirja SIIN. Registreerimisvormi märgi ära, kas soovid ka ise oma kogukonnaga või kogukonna nimel osalejaid otselülituses tervitada. Lisaks võid välja tuua ka laulu nime, mida sooviksid ürituse lõpus toimuval ühislaulmisel laulda. Lugu, mida osalejad on pakkunud kõige enam, avalikustame koos sõnadega VÄE päeva toimumise nädalal!
VÄE päeva tähistamisest saad osa võtta ja panustada virtuaalselt Zoomi keskkonnas. Lingi avaldame sündmuse toimumise päeval meie kodulehel ning VÄE päeva ürituse lehel Facebookis.
 
A Day for Estonians in the World
November 28