Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

teisipäev, 14. juuli 2020

Turust laevaga otse Tallinnasse




MS Baltic Queen ja Megastar

Kuna Soomest on jälle Eestisse lubatud sõita, mõtlesime ka lühikese reisi teha. Tore üllatus oli, et hetkel saab Turust laevaga otse Tallinnasse. Läksime õhtul M/S Baltic Queeni peale ja järgmisel hommikul olime kell 10 Tallinna sadamas.
Meiega autojärjekorras oli ainult mõni üksik sõiduk. Mees luges autod laevapeal kokku- 25 sõiduautot. Ikka täielik luksus- tühi laev, palju ruumi buffetis ja rahulik, viisakas õhkkond. Kõige rohkem inimesi oli koos bingo- mängu ajal ja siis ka saalis kajas. Meile meeldis aga laevafirmale kindlasti mitte.
Ei mingit trügimist, kuklasse köhimist ega läbutamist. Laevameeskond oli ülimalt viisakas ja teenindusaldis. Kõigil olid naerunäod peas ja igalt poolt kostus: ”Tere!” ja ”Teretulemast!”. Rootsilauas oli peaaegu sama rikkalik valik, kui tavaliselt ja toidu võtmisel sai kasutada kummikindaid. Huvitav oli see, et suur osa reisijatest neid ei kasutanud. Endal oli küll kindlam tunne haarata kindaga lusika järgi, mida teised hetk tagasi on puutunud. Gluteenivabale magusavalikule võiks laevafirma rohkem rõhku panna aga muidu oli toit igati kvaliteetne ja maitsev.
Panin tähele, et ka laeva personal nautis reisi Turu saarestikus. Ettekandjad vaatasid vahepeal elevil jutustades akendest välja ja nautisid ilusaid vaateid. Meie ka loomulikult. Tavaliselt sõidab Baltic Queen Stockholmi-Tallinna vahet. Ja hea on selle kõige juures ka see, et töötajatel on kõigest hoolimata tööd. Personali oli selgelt rohkem, kui oleks vaja olnud. Arvan, et kruiisi päeval on sama laeva peal rohkem reisijaid. Meie sõitsime ainult ühe suuna. Laeval oli nii soome, kui eesti keelt kõnelevaid inimesi. Personal oli valdavalt eestikeelne aga õhtujuhte oli näiteks 2, teine neist rääkis soome ja rootsi keelt.
Peab mainima, et suur pluss on see, et laev jõuab sadamasse alles kell 10 hommikul. Laeval jõuab rahulikult süüa hommikust ja korralikult ärgata. Loodan südamest, et see liin jääb püsima. Meie jäime rohkem kui rahule. Soovitame teistele ka.
Tagasi tulime Megastariga. Valik neile, kellel aega vähe ja soov kiiresti Helsingisse jõuda. Reis tagasi oli meeldejääv aga seda kahjuks negatiivses mõttes. Ise mõtlesin, et kas tõesti olid need reisid sama nädala sees.
Oh õudust- laev oli puupüsti täis. Laevareisiisu läks tükiks ajaks ära. Ei mingeid 2 meetriseid vahesid ega vabasid kohtasid. Ainult üks suur trügimine ja teiste seljas elamine. Isegi kõvasti köhimine (mul läks kartulikrõps valesse kurkku) ei peletanud inimesi sentimeetritgi kaugemale. Meie kasutasime treppe ja jõime kohvi välisdekil. Autosid oli ilmselt täpselt niipalju, kui laev peale mahutas ja pardal oli kõikvõimalikke keeli kõnelevaid inimesi. Hetkel selle laeva peale ei kipu.
-Imbi-