Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

reede, 11. november 2016

Miks teater külastab meid!

Miks-teater külastab meid! Kuidas ta seda teeb -etendus lastele ja peredele on 12.11. kell 11.00, aadressil Eerikinkatu 34 (Siirtolaisuusinstituutti). Piletid 5 eur, müügil Eesti keskuses ja kohapeal alates 10.30. Palun varu täpne raha!

Kulisside taha kiigata on saanud vähesed. Meie tahame vaatajatele seda võimalust pakkuda. On kaks näitlejat, kes teevad proovi ühe tekstiga, et minna castingule. See oleks nende elu šanss läbi lüüa, pääseda suurele lavale. Aga see ei ole lihtne, sest hakkama tuleb saada ise...

Lavastajat ei ole, kunstnikku ei ole, muusikalist kujundajat ei ole, valgustajat ei ole, inspitsienti ei ole, isegi koristajat ei ole. Ideed ka ei ole. On ainult lehekülg dialoogi, mis tuleb silmapaistvalt ette kanda. Aga millestki tuleb ju alustada.

Miks teater? Mis on teatri mõte? Mis on elu mõte? Kuidas teater toimib? Kuidas näitleja roll valmib? Kuidas ta seda teeb?

Lavastuses teevad kaasa autoritena, lavastajatena, näitlejatena, kunstnikena, lavameistritena, valgustajatena, rekvisiitoritena ja muusikaliste kujundajatena Kristo Toots ja Kaido Rannik.

Maskide autor: Rosita Raud, kostüümikunstnik: Jana Wolke, muusika autor: Kaido Rannik.

Sihtgrupp: täiskasvanud ja lapsed alates 7. eluaastast.

Lavastuse valmimist toetab Eesti Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapital.

Lavastuse reklaamklipp: https://www.youtube.com/watch?v=4nhPn4R2CQ0

Pärast etendust on võimalus osaleda teatritegemise töötoas kell 12.00- 13.30 (palun teavita oma huvist osaleda, et näitlejad teavad valmis olla: eestlasteleturus@gmail.com )

Töötoas saab ôppida tundma avaliku esinemise ja teatri pôhitôdesid, aga eelkôige iseend, oma häält, oma keha, vôimalusi kuidas neid kasutada erinevates elusituatsioonides. Mängud ja harjutused, mis ôpetavad koostööd, oskust kuulata partnerit, temaga arvestada, suhtlemist, avalikku üksiolekut, tähelepanu suunamise oskust. Läbi teatri on vôimalik ennast ja maailma enda ümber môistma ôppida ja môtestada.

Töötoad on lastele alates 7. eluaastast (vabade kohtade olemasolul ka täiskasvanutele). Töötoas osalejate arv (20) on piiratud. Vajalik registreerimine.