Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

neljapäev, 27. november 2014

Kadrisandid trallitasid Turus


Soomes haruldased, kuid Eestis alati oodatud kadrisandid üllatasid kadripäeval ja hanipäeval (ehk kadri laupäeval!) siinset rahvast, käies igati kombekohaselt “katri jooksmas”.

Eestlaste klubi kadrisandid külastasid hanipäeval Suurtori ruumides eesti keelt õppinud soomlasi, ajades viimastel silmad suurest hämmeldusest lausa tõllaratta suuruseks. Päev hiljem aga käidi karjaõnne viimas Edela-Soome Eesti-keskuse aastakoosolekul.

Nagu kord ja kohus, küsis tosinapealine seltskond lauluga luba tuppa tulemiseks, misjärel pandi uue aasta plaane arutanud seltsilised aju ragistama eesti mõistatustega ja lõpuks ka rukkilõikuse saatel tantsu lööma. Loomulikult ei lahkutud tühjade kätega, sest kui kadrisandid juba karjaõnne tooma tulevad, peavad nad ka preemiat saama!

Eestlaste klubi kadrisante-lapsi juhendas muusikaõpetaja Airi Tamm, kes ise “Kadriko” regilauluga nooremad kadrid reipaks laulis.


Siit ka üleskutse lapsevanematele – paneme kokku lasteansambli, et lapsed saaksid rohkem kokku ja tuttavaks ning seda tehes õppida nii eesti- kui soomekeelseid laule-tantse, sest õpetaja on ju olemas! Kirjuta aadressil virokeskus@gmail.com ja paneme ansambli käima!