Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

esmaspäev, 23. veebruar 2015

Eesti sünnipäev täitis Turu Ülikooli peahoone

Eesti vabariigi aastapäeva pidulik tähistamine toimus sel aastal 21. veebruaril traditsiooniliselt Turu Ülikooli peahoone Tauno Nurmela saalis, kus kuulajad täitsid peaaegu kõik istekohad.

Pidulikul sündmusel osales üle 150 inimese, nii soomlasi kui eestlasi. Kõnedega esinesid Soome haridus- ja kommunikatsiooniminister Krista Kiuru ning Eesti tervise- ja tööminister Urmas Kruuse.

Mõlemad ministrid kõnelesid Eesti ja Soome vahelise koostöö tähtsusest, seda nii inimeste, institutsioonide, kultuuri kui muudel tasanditel. On oluline, et me ei ole üksi, vaid toetame teineteist.

Külalisi tervitasid Eesti aukonsul Turus ja Edela-Soomes Keijo Virtanen, ülikooli rektor Kalervo Väänänen ja Turu Tuglase seltsi esimees Leena Winter.

Muusikaliste vahepalade eest hoolitses Viljandist pärit ooperilaulja Andrus Mitt, kes kuulub Soome rahvusooperi koosseisu. Eriti liigutavaks kujunes Rene Eespere lugu “Ärkamise aeg”, mille refrääni laulsid kaasa tõenäoliselt kõik saalis viibinud eestlased.

Vabariigi aastapäeva korraldasid Varsinais-Suomen Viro-keskus ry, Turu Ülikool, Turu Ülikooli SA ja Tuglase Selts.

Eestlaste klubi jätkas pidupäeva restoranis Teini ligi paarikümne inimese osavõtul. Ja kuna koos oli rohkem kui kolm eestlast, moodustati loomulikult koor ja rõõmustati kaaskülastajaid lauluga!


Head vabariigi aastapäeva kõigile!