Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

esmaspäev, 13. oktoober 2014

Perekohvik ja laste keraamika õpituba Hövelis

Pühapäeval, 12. oktoobril kohtusime esimest korda Höveli keskuse ruumides, kus koos perekohvikuga korraldasime lastele keraamika õpitoa ja arutasime, kuidas teha algust rahvatantsurühmaga.

Perekohvik on Soomes pikkade juurtega traditsioon, kus lastega pered tulevad kokku, katavad ise kohvilaua ja veedavad mõnusalt aega. Lastele on harilikult ka mõni huvitegevus
nagu sel korral keraamik Marje Õunapuu juhendatud õpituba.

Esimese korra kohta läks päev vägagi korda, kuivõrd inimesi tuli kohale 30, neist 10 lapsed. Lisaks said lapsed mänguasjade vahetuslauas oma lelusid vahetada. Nii mõnigi läks koju uue rõõmuallikaga.

Kui Urmas Sisaski juhendamisel on eesti-soome segakoor esimesi samme astumas, siis Hövelis oli teemaks ka rahvatantsurühma algatamine. Hetkel on koos kümmekond huvilist, kuid lisaks liikmetele tunneme puudust ka juhendajast.

Loodetavasti järgmisel korral 26. oktoobril Hövelis on nii liikmeid rohkem kui juhendaja mure lahenemisel. Samuti ootame kõiki eesti peresid 26. oktoobril perekohvikusse!


Höveli (eesti keeles muide “viisakas”) on Hyrköistentie 26 asuv kaubanduskeskus, mille ruume annab rendile Turu linna huvitegevuse osakond.

Lisaks algas Kupittaa spordihallis selle talve bowlingu hooaeg. Järgmine selline on kavas 19. oktoobril.