Helista meile!

Eesti keskus teenindab teid telefoni, meili ja messengeri teel tööpäeviti (e-r)

Eesti keskus / Eesti aukonsulaat Turus
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku

tel. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com

NB Kontor on avatud T, N kell 10-14 ja K kell 12-18

teisipäev, 11. november 2014

Linnutee ja rahvatants

Tegelikult on kosmos värviline, aga liiga kaugel, et oma silmaga näha!

Möödunud laupäeval külastas Eestlaste klubi ja Ühisjaoskond Kaarina külje all Tuorlas asuvat observatooriumit ja planetaariumit.

Et end õigesse kosmosemeeleollu viia, vaadati esmalt planetaariumis kaht lühifilmi, millele järgnes ekskursioon koobastesse, kus lihvitakse maailma parimaid teleskoobipeegleid, ja torni, kus asub põhjamaade suurim teleskoop.

Kuivõrd ilm oli sombune, siis kaugeid planeete oma silmaga kaeda ei õnnestunud, kuid äge värk oli sellegipoolest. Külm ja niiske ilm pani täheteadlestele tõeliselt kaasa tundma, sest parimate tulemuste saavutamiseks ei ole neil teleskoobitornis lubatud mingeid radiaatoreid kuumutada! 

Tuorla planeteeriumist saad lähemalt lugeda näiteks siit: http://www.astro.utu.fi/planetaario/

****
See ei ole rahvatants, vaid suurim teleskoop põhjamaades.
Kõigile rahvatantsuhuvilistele on aga eriti priima uudis! Nimelt toimus eelmisel pühapäeval esimene proov, kus kohal 18 inimest, kellest tantsu lõi kümme. 

Tuleval pühapäeval ehk 16. novembril toimub koguni neljatunnine kursus-laager Eestist saabuva Aime Vilu juhendamisel.

Kursus toimub kell 11.00-15.00 Tutola saalis aadressil Sepänkatu 5. Kellel huvi grupiga liituda, saab lisainfot saab aadressil virokeskus@gmail.com. Kursuse hind on 25 eurot.

****


Laupäeval, 15. novembril osaleb Eesti keskus restoranipäeval ehk vahemikus 12.00-15.00 pakutakse oma Vanha Suurtori 3 kontoris asuvas kontoriruumis eestimaiseid suupisteid! Tule maitsma!

22. novembril kell 12.00 esitab "Miksiteater" Manila hoone Aurinkobaleti saalis (Itäinen rantakatu 64) kogupereetenduse "Ennemuistsed jutud". Üksikpilet maksab 5 eurot, perepilet 10. Päev hiljem kell 12 Hövelis (Hyrköistentie 26) aga taaskord perekohvik, kus lastele on taas keraamika õpituba. Lisaks räägib eesti keele õpetaja Irina Kollo õppetööst koolis.